Es reuneix el jurat del Trofeu Torretes de Curtmetratges 2019

  • El XIV FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, que se celebra anualment i que enguany tindrà  lloc del 6 al 28 d’abril, ja va prenen forma.
  • El proper dissabte 16 de febrer es reuneix el jurat que decidirà quins són els curts guardonats del XXV Trofeu Torretes de Curtmetratges, els quals es podran veure durant el festival, juntament amb una àmplia selecció de curts participants.
  • Per celebrar el XXV Aniversari del Trofeu Torretes de Curtmetratges, hi ha prevista una gala especial el 27 d’abril, que serà presentada per l’actor Jaume Casals.

Calella (El Maresme), 13 de febrer de 2019. El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, ja està perfilant la seva nova edició, la catorzena, que se celebrarà del 6 al 28 d’abril de 2019. Fotografia i cinema tornen a trobar-se a Calella en l’únic festival que els hi dóna un espai conjunt per gaudir de la imatge en totes les seves vessants.

Des de la secció de fotografia, es preparen les exposicions que es podran gaudir durant el festival a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell, la Sala d’Exposicions de la Fàbrica Llobet, en un espai de més de 1.000m2, i els aparadors de les botigues de Calella. Pel que fa al Trofeu Torretes de Fotografia, s’han rebut 3.256 fotografies de 288 autors diferents, i el jurat per decidir els guanyadors es reunirà els dies 1, 2 i 3 de març.

El Trofeu Torretes de Curtmetratges ha rebut 894 curtmetratges a concurs, en les categories de ficció, animació i documental, tant professional com amateur. El proper 16 de febrer es reuneix el jurat, que decidirà quins són els treballs que rebran els premis que atorga el XXV Trofeu Torretes de Curtmetratges. El jurat d’enguany està format per Marc Fàbregas, director de cinema; Amor Dibó, crítica de cinema; i Marc Grèbol, coordinador del Cineclub Garbí de Malgrat de Mar. Ells seran els responsables de decidir quin són els curtmetratges guanyadors del XIVè FESTIMATGE.

Els treballs finalistes seran projectats durant el festival, que enguany tindrà lloc entre el dissabte 6 d’abril, quan es celebrarà l’acte inaugural a l’Ajuntament Vell de Calella, i el 28 d’abril, que es clourà amb una Gala a l’Orfeó Calellenc. Les projeccions es duran a terme a l’Espai Caixa, al Museu del Turisme, a Can Salom, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, a la cafeteria La Tetera i a la Sala Polivalent de la Fàbrica Llobet.

El FESTIMATGE, únic al món

El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.

Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 46a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 43 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 25 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival a diversos espais de la ciutat: a l’Espai Caixa, el Museu del Turisme, la Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça i la cafeteria La Tetera, que ofereix un passi més informal.

Enguany, el FESTIMATGE 2019 celebra la catorzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. Un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival.

 

#festimatge2019

@festimatgecalella

www.facebook.com/festimatge

www.twiter.com/festimatge)

Per a més informació:

www.festimatge.org

 

 

share