Glifing, ponent a la Universidad Carlos III de Madrid

  • El pròxim 21 de febrer, la Universidad Carlos III de Madrid celebra la seva Jornada anual “III Encuentro de la Universidad con los Orientadores”.
  • La psicòloga Montserrat Garcia, creadora i directora de Glifing, és una dels cinc ponents convidats.
  • El tema de la Jornada d’aquest any és “Nous reptes a l’atenció de l’alumnat”.

La Universidad Carlos III de Madrid celebra, el pròxim 21 de febrer el “III Encuentro de la Universidad con los Orientadores”, una Jornada anual que té com a objectiu compartir diversos temes vinculats a l’educació. El tema escollit per a aquesta edició es “Nous reptes a l’atenció de l’alumnat”.

La trobada està dirigida a orientadors/es, així com a altres professionals de l’educació, a més d’estudiants del sector. Se celebra a la Universidad Carlos III de Madrid, al Campus de Puerta de Toledo.

La Jornada d’aquest any, que se centra en els “Nous reptes a l’atenció de l’alumnat”, reuneix com a ponents a diferents professionals del món educatiu, principalment en l’àrea de la psicologia, per analitzar diversos aspectes que fan referència a capacitats especials de l’alumnat.

Entre els ponents, es troba Montserrat Garcia, llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona i especialista en detecció i tractament de les dificultats de lectura. Ella és la creadora i directora de Glifing, que és un mètode per a l’aprenentatge de la lectura, i que permet detectar i tractar patologies com la dislèxia. La ponència de Garcia porta per títol “Aprenentatge en la Lectura: Dificultats i Solucions”.

Què és Glifing?

Glifing va néixer per atendre els nens amb dificultats de lectura. Però l’èxit de la plataforma va demostrar, poc després, que és òptim per a tots els nens en edat d’aprendre a llegir, ja que permet detectar problemes de lectura des de l’inici, abans que el nen comenci a tenir fracàs escolar.

L’entrenament es realitza amb un ordinador o tauleta, fent de la lectura un joc. Dedicant entre 15-20 minuts, durant quatre sessions a la setmana, l’infant treballa amb Glifing la seva capacitat lectora mentre juga. El programa permet treballar, a més a més, habilitats cognitives com la memòria, l’atenció, així com la comprensió lectora.

El programa es converteix en una eina que dota les escoles de recursos per fomentar l’adquisició de competències bàsiques en lectura i escriptura. A més de treballar de forma directa amb els escolars amb dificultats lectores.

Per a més informació:

http://www.glifing.com

https://asociacionorientacioneducacionmadrid.com/2019/01/04/iii-encuentro-de-la-universidad-con-los-orientadores/

Programa jornada:

https://asociacionorientacionyeducacionmadrid465129805.files.wordpress.com/2019/01/programa-completo-iii-encuentro-de-universidad-con-los-orientadores-1.pdf

share