GES4T, plataforma pionera en la gestió de la taxa turística

  • El mercat està ple d’aplicacions per a la gestió de lloguers d’allotjaments turístics, GES4T ofereix una plataforma pionera per a la gestió dels hostes d’aquests allotjaments.
  • GES4T és la primera plataforma que permet gestionar de manera conjunta la taxa turística, el check-in online dels hostes i la validacióde documents d’identitat.
  • Dos joves bessons i emprenedors catalans, Cesc i Toni Sierra, són els fundadors d’aquesta startup, seleccionada al programa de Futurisme de Barcelona Activa.

Barcelona, 30 de novembre de 2018. El mercat és ple de plataformes que permeten gestionar el lloguer d’allotjaments turístics, i els propietaris d’aquests allotjaments acostumen a fer servir diferents canals per rebre les reserves. Cada canal de venda, ja siguin plataformes OTA, immobiliàries o el propi propietari, té la seva manera de gestionar les reserves. Així que, finalment, el propietari o gestor es troba que el control de reserves i la gestió d’hostes es complica amb aquesta diversitat, i complir amb la normativa, no cometre errors i tenir bona reputació és un repte.

GES4T és una plataforma web en gestió d’habitatges d’ús turístic, que unifica totes les reserves rebudes des dels diferents canals de venda, a més de ser un assistent de check-in online. Té com a objectiu facilitar a propietaris i a hostes la gestió del procés d’allotjament, pel que fa al pagament de la taxa turística, el check-in online, que l’hoste pot fer prèviament al viatge, l’enviament de dades dels hostes a la policia i la verificació de la identitat d’aquests, gràcies a la col·laboració amb ICAR, empresa líder en validació de documents d’identitat.

La peculiaritat de GES4T és que, tot i que hi ha altres empreses que ofereixen serveis similars, són pioners a englobar-los tots en una mateixa plataforma i donar així un servei integral al propietari d’habitatges turístics.

Els fundadors de GES4T són Cesc i Toni Sierra, dos joves germans bessons d’Arbúcies (Girona), que, gràcies a l’experiència familiar com a gestors d’habitatges turístics, són grans coneixedors del sector i les seves necessitats. Les modificacions en la normativa turística i l’exigència creixent en el sector els va portar a crear una solució tecnològica que facilités als propietaris la gestió dels seus allotjaments, evitant així quedar fora del marc legal i ajudant-los a digitalitzar el tractament de dades dels seus hostes.

La gestió dels hostes

Un dels grans trets diferencials de GES4T és la gestió dels hostes i com, inevitablement, aquesta repercuteix sobre la pròpia gestió de l’habitatge turístic. L’arribada dels hostes és un dels moments clau, tant pels turistes, que després del viatge han d’invertir un temps en registrar-se i donar els seus documents d’identitat, com per als propietaris que, a banda de desconèixer a qui estan allotjant, han de destinar el temps al registre i disposen d’un termini de 24 hores per enviar les dades dels hostes a la policia. GES4T permet agilitzar aquest procés.

La plataforma, administrada per un propietari o gestor d’allotjaments turístics, avisa als hostes, tres dies abans de la seva arribada, i els anima a fer el check-in online a partir d’un codi de reserva, els hi demana el seu document d’identitat i el registre de tota la resta de viatgers, que s’envia a Mossos d’Esquadra en el moment de l’arribada, per tal d’estalviar temps. Cesc Sierra ha tingut comunicacions amb Mossos, per tal que l’enviament es faci de manera adequada.

En el moment en què l’hoste fa el check-in online, se li aplica la taxa turística. GES4T inclou un sistema intel·ligent, que permet informar de l’import exacte de taxa turística que li correspon pagar al grup d’hostes i abonar-lo abans de l’arribada, evitant així maldecaps i permetent complir amb la llei catalana d’IEET. Cada comunitat autònoma té la seva normativa i està previst que, en breu, GES4T estigui disponible per a altres comunitats. La plataforma permetrà també fer la liquidació corresponent a Hisenda. S’està negociant amb l’Agència Tributària poder liquidar aquest impost directament des de la plataforma, eliminant, així, la feina semestral que té qualsevol propietari o gestor per comptabilitzar aquesta liquidació.

El portal ofereix altres beneficis als gestors, com unificar les reserves rebudes des de qualsevol canal de venda o permetre la generació automàtica de contractes de lloguer de temporada en diferents idiomes.

El projecte GES4T d’aquests joves emprenedors va ser seleccionat al programa de Futurisme de Barcelona Activa, un programa de suport a empreses en el sector turístic promogut per Diba, el Gremi d’Hotels de Barcelona i ACAVE, impartit entre febrer i maig d’enguany.

Història de GES4T, l’startup

Cesc Sierra i el seu germà bessó, Toni, participen des de 2010 en la gestió de quatre habitatges familiars d’ús turístic a Arbúcies (Girona), on reben, principalment, viatgers internacionals durant l’estiu. L’experiència que Cesc adquireix en la relació directe amb els hostes i la publicació dels allotjaments a canals de venda com Homeaway, Booking, Airbnb… fa que conegui molt bé com funciona l’activitat d’allotjaments turístics, tant a nivell offline com online. Detecta diferents problemes, tant en el dia a dia de qui gestiona els allotjaments i les reserves, com en l’arribada dels hostes.

Al 2015, inicia la idea de negoci des de la UAB, mitjançant un MVP, gràcies al suport de Juanjo Villanueva, amb qui també va fer realitat un MOOC en emprenedoria “Com crear la teva empresa”, amb més de 1000 inscrits, promogut per totes les universitats públiques catalanes, la Generalitat de Catalunya i l’ACUP.

Aquesta idea es materialitza al 2017, quan es recolza de l’impuls de l’empresa Inventiva i Gestió TIC de Sabadell en la vessant tecnològica, mentre Cesc Sierra, intraemprenent, acaba de dissenyar i desenvolupar l’eina que donarà lloc a l’aplicació web GES4T.

En aquest 2018 han iniciat l’activitat empresarial, han definit una nova marca corporativa amb l’assessorament professional del dissenyador Santos Olmo, transmetent els seus valors: confiança, tranquil·litat i proximitat. I, recentment, amb la nova incorporació a l’equip de Juan Carlos Villalobos, han reforçat la part tecnològica i l’entrada a mercat d’allotjaments turístics és ja una realitat.

Per a més informació: www.ges4t.eu

 

share