Glifing presenta l’APP ReadUp per llegir jugant

  • Glifing llança l’aplicació ReadUp per a mòbil i tauleta, que incorpora un joc per llegir de manera autònoma, incidint en la fluïdesa i la comprensió lectores, basat en la metodologia Glifing.
  • La presentació de ReadUp tindrà lloc a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i comptarà amb la participació de la degana de la Facultat d’Educació, Sra. Asunción Verdera.
  • ReadUp s’ha creat conjuntament amb Pupgam Studios, com a partner tecnològic amb experiència en videojocs.

Barcelona, 21 de novembre de 2018. El proper 15 de desembre, Glifing presenta un nou projecte anomenat ReadUp. ReadUp és una aplicació per a mòbil i tauleta que incorpora un joc per llegir de manera autònoma, incidint en la fluïdesa i la comprensió lectores, basada en la metodologia Glifing.

L’APP ReadUp ha estat creada conjuntament per Glifing, donat que pren com a base la seva metodologia per assolir la fluïdesa i comprensió lectores necessàries per entendre el món que ens envolta, començant per l’escola i ampliant a la vida d’adult i al futur professional, i Pupgam Studios, que ha estat el partner tecnològic, aportant tota la seva experiència en el camp dels vídeojocs, ja que ReadUp és un joc, es tracta d’una proposta exclusivament lúdica per treballar la lectura, que no realitza cap tipus de valoració ni seguiment pedagògic com fa el mètode Glifing.

La presentació de ReadUp tindrà lloc a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Comptarà amb la participació de Montserrat Garcia, creadora i directora de Glifing, que ens aproparà al joc des de la vessant pedagògica; de Carles Escribano, director de Pupgam Studios, partner tecnològic, que ens parlarà des de la vessant del videojoc; i d’Asunción Verdera, degana de la Facultat d’Educació de l’UIC, que serà l’encarregada de fer la cloenda de l’acte.

L’APP ReadUp estarà disponible per a tothom que ho desitgi, i ofereix als usuaris de Glifing, i al públic en general, una manera més de treballar la lectura, ara accessible des del mòbil. Actualment hi ha 36.700 alumnes que treballen amb Glifing, repartits en més de 200 escoles, 370 centres pedagògics i 5 hospitals. Tot això al nostre país, així com a altres països llatinoamericans.

Des de Glifing es destaca que ReadUp aproxima Glifing a milers d’usuaris, permet arribar a tots els nens, no només a aquells que tenen dificultats de lectura, promou un ús educatiu dels dispositius mòbils, és un complement per a aquells nens que ja treballen amb Glifing i converteix la lectura en un joc, eliminant el factor negatiu de “la lectura és avorrida”.

Què és Glifing?

Glifing va néixer per atendre els nens amb dificultats de lectura. Però l’èxit de la plataforma va demostrar, poc després, que és òptim per a tots els nens en edat d’aprendre a llegir, ja que permet detectar problemes de lectura des de l’inici, abans que el nen comenci a tenir fracàs escolar.

L’entrenament es realitza amb un ordinador o tauleta, fent de la lectura un joc. Dedicant entre 15-20 minuts, durant quatre sessions a la setmana, l’infant treballa amb Glifing la seva capacitat lectora mentre juga. El programa permet treballar, a més a més, habilitats cognitives com la memòria, l’atenció, així com la comprensió lectora.

El programa es converteix en una eina que dota les escoles de recursos per fomentar l’adquisició de competències bàsiques en lectura i escriptura. A més de treballar de forma directa amb els escolars amb dificultats lectores.

Per a més informació: http://www.glifing.com

share