36.700 alumnes i 3.200 professionals utilitzen el mètode Glifing a tot el món

  • L’empresa espanyola Glifing es troba ja en 9 països diferents.
  • Mèxic ha estat l’últim país, fins ara, a incorporar Glifing en la seva oferta educativa. Al juny, una escola nicaragüenca va començar, també, a utilitzar-lo en una acció preventiva davant la possibilitat que esclati un conflicte armat al país
  • El mètode Glifing serveix per aprendre a llegir de manera lúdica, mitjançant una plataforma en línia, al mateix temps, que permet detectar i tractar problemes de dislèxia i altres de comprensió lectora.

La idea d’Glifing es va començar a gestar fa 10 anys en forma d’un projecte solidari, anomenat Avesedari, resultat dels estudis que la psicòloga Montserrat Garcia va fer, juntament amb la Universitat de Barcelona, ​​per trobar una solució al fracàs escolar del seu fill petit , Mario, que va ser diagnosticat de dislèxia.Els bons resultats del projecte i la necessitat de Montserrat Garcia de donar-li continuïtat van donar lloc a la creació d’Glifing com a empresa l’any 2012. Des de llavors, Glifing s’aplica com a mètode per aprendre a llegir i que, al mateix temps, permet detectar i tractar problemes de dislèxia i altres de comprensió lectora.

El creixement de Glifing ha estat espectacular. L’empresa espanyola, amb seu a Sant Just Desvern (Barcelona), es troba a nou països de tot el món i 36.709 alumnes l’utilitzen. A Espanya s’utilitza en 22 províncies. Quatre ajuntaments han adquirit el mètode Glifing per a les seves escoles municipals, a més d’escoles rurals i altres escoles, tant públiques com concertades, més de 200 avui dia, que l’han fet a títol particular; més de 370 centres pedagògics o de reforç escolar el fan servir amb els seus alumnes; 5 hospitals (a Catalunya ia Argentina) disposen d’Glifing per tal que els nens hospitalitzats no perdin el curs escolar; associacions i altres entitats amb nens amb diferents afectacions, com espectre autista o síndrome de Down, han trobat en Glifing una manera de reforçar l’aprenentatge dels seus usuaris.

L’expansió de Glifing a nivell internacional és imparable. Actualment, es troba ja en nou països diferents. És, principalment, als països de parla hispana on la seva entrada ha estat més imminent, ja que Glifing es troba en castellà, català i euskera. En breu està previst que estigui disponible en anglès. Andorra i Bèlgica (on Glifing és utilitzat per un centre que atén nens amb l’espanyol com a llengua materna) van ser els primers països on va arribar Glifing. Xile i Argentina els primers a Sud-amèrica. Després van venir Uruguai i Panamà i, més recentment, Nicaragua i Mèxic. El motiu pel qual Nicaragua va implementar el mètode deixava un sentiment agredolç, ja que es va veure com una eina que pot permetre als nens no quedar sense educació, davant l’esclat d’una possible guerra al país.

Què és Glifing?

Glifing va néixer per atendre els nens amb dificultats de lectura. Però l’èxit de la plataforma va demostrar, poc després, que és òptim per a tots els nens en edat d’aprendre a llegir, ja que permet detectar problemes de lectura des de l’inici, abans que el nen comenci a tenir fracàs escolar.

L’entrenament es realitza amb un ordinador o tauleta, fent de la lectura un joc. Dedicant entre 15-20 minuts, durant quatre sessions a la setmana, el nen treballa amb Glifing la seva capacitat lectora mentre juga. El programa permet treballar, a més, habilitats cognitives com la memòria, l’atenció, així com la comprensió lectora.

El programa es converteix en una eina que dota les escoles de recursos per a fomentar l’adquisició de competències bàsiques en lectura i escriptura. A més de treballar de forma directa amb els escolars amb dificultats lectores.

Per a més informació: http://www.glifing.com

 

share