El Joc de l’Oca, mapa del Camí de Santiago

  • El periodista Carlos Mesa impartirà, el proper 4 de novembre, una conferència online sobre “El Joc de l’Oca i el Camí de Santiago”.
  • Felipe II va convertir en un joc un tauler que li van regalar en el qual no va saber apreciar el mapa ocult que li oferien.
  • La conferència desvetllarà el món iniciàtic que amaga el Joc de l’Oca i les etapes esotèriques del Camí de Santiago.

Barcelona, 28 d’octubre de 2020. Planeta Insòlit, empresa de rutes sobre enigmes històrics, situada a Barcelona, està ampliant la seva oferta de propostes online per fer front a les restriccions a què obliga la pandèmia. En aquesta línia, el proper dimecres 4 de novembre ha organitzat una conferència sobre “El Joc de l’Oca i el Camí de Santiago”, en la qual desvetllarà que el Joc de l’Oca era en realitat un mapa del Camí de Santiago.

Al segle XVI, al rei Felip II li van regalar un tauler en forma de joc, el famós Joc de l’Oca. En aquest tauler ja s’observaven 63 requadres. Com aquest rei no va saber de què anava aquest regal, va decidir afegir-li una sèrie de regles convertint-lo en un joc que consistia a representar la vida cortesana com un laberint en el qual o bé hi havia traves al progrés social o bé hi havia beneficis.

Aquest tauler amagava, en realitat, un mapa ocult on s’esmenta en quins llocs d’aquest món iniciàtic calia aturar-se. En forma de caseller, el que es troba són etapes esotèriques del Camí de Santiago. Com a exemple, la foto del Crist en forma de pota d’oca a l’església del Crucifijo, en Puente de la Reina.

Els que hagin realitzat el Camí de Santiago o estiguin pensant en fer-ho, trobaran en aquesta conferència una forma diferent de fer aquest camí, descobrint secrets i símbols ocults a ulls dels profans, i sabent on s’han d’aturar per trobar un món sorprenent, ple de misteris ocults per picapedrers i templers.

La conferència serà impartida pel periodista Carlos Mesa, gran coneixedor dels temes sobre societats discretes, misteris, simbologia, història oculta… Serà el 4 de novembre a les 19.30 hores, de manera virtual, a través de zoom. Les inscripcions seran per connexió, així que es pot compartir la conferència amb amics o família des d’una mateixa pantalla. A la fi de la conferència, d’aproximadament una hora de durada, els participants tindran l’oportunitat de participar en un debat i resoldre els dubtes que tinguin.

Per apuntar-se a aquesta conferència s’ha de fer, prèvia inscripció, des d’aquest enllaç: https://www.planetainsolito.es/tour/conferencia-online-juego-oca/

Sobre Planeta Insólito

 Planeta Insólito és una empresa de rutes relacionades amb enigmes històrics, on donen cabuda a tours per Barcelona, Girona i França, desgranant ocultisme, esoterisme, societats secretes, i misteris propis d’enclavaments i ciutats; sempre mostrant el simbolisme que encara subjau furtiu en aquests llocs d’interès turístic.

Està dirigida pel periodista i guia turístic Carlos Mesa, autor de llibres com “Barcelona insòlita”, publicat en 4 idiomes, per l’editorial Jonglez; o “Guia de la Catalunya màgica”, publicada pel grup Planeta.

Més informació: www.planetainsolito.es

Inscripcions a: https://www.planetainsolito.es/tour/conferencia-online-juego-oca/

 

 

share