Viatge a Rennes-le-Château i Maria Magdalena

When:
August 9, 2020 @ 8:03 am – 9:03 am
2020-08-09T08:03:00+02:00
2020-08-09T09:03:00+02:00
Cost:
40€
Contact:
Carlos Mesa
Viatge a Rennes-le-Château i Maria Magdalena

Un cúmul de mentides, rumors infundats, teories sense evidència i xafarderies. Un gegantí castell de cartes que va acabar convertint la curiosa i decadent història d’un rector rural francès que es va fer ric en un mite modern i en un lloc comú de el món de l’misteri.

El protagonista d’aquesta història va ser François Bérenger Saunière, un capellà rural nascut l’11 d’abril de 1852 a Montasèls -Alt Vall de l’Aude-, que, després de ser ordenat sacerdot en 1879 i exercir en altres parròquies, va ser nomenat rector de Rennes-li -Château, una localitat de menys de cent habitants situada a uns cinc km del seu poble natal, el 22 de maig de 1885. Deu dies més tard, amb 33 anys, Saunière va arribar a el poble en el que la seva vida canviaria per sempre.

El que va trobar no podia ser més desolador: un llogaret moribunda, una casa parroquial en ruïnes, i una església, dedicada a Santa Maria Magdalena, en estat lamentable. En les primeres notícies s’afirmava que havia estat enviat pels seus superiors a aquell llogaret pel seu caràcter turbulent.

Poc temps després va començar amb la restauració de l’Església de Santa Maria Magdalena. Al juny de 1887 va substituir el vell altar gràcies a un generós donatiu de Casa Cavailhé, una burgesa profundament monàrquica. Però no va ser per iniciativa pròpia: com gairebé totes les reformes, procedia d’acords presos pels seus antecessors en el càrrec i pel Conseil d’Fabrique, un consell local dedicat a gestionar l’economia de l’església. La importància d’això és extrema: totes les obres que es van fer a l’església van ser aprovades per la Fabrique, que es va fer càrrec de gairebé totes les despeses. Després d’analitzar les diferents actes d’aquest consell, i les d’algunes visites episcopals, sabem que la substitució de l’altar s’havia aprovat el 1883, dos anys abans de l’arribada de Saunière. A més, el Conseil d’Fabrique va plantejar una col·lecta al poble per finançar-lo i realitzar més obres: la reparació de la volta, l’arrebossat de el campanar, l’eixamplament de la rosassa i la instal·lació de noves vidrieres. Totes aquestes serien a què es dedicaria Saunière. Tot estava planejat. I gairebé res ho va pagar Saunière.

El canvi d’altar va ser l’epicentre de el mite, ja que sempre s’ha considerat que la fortuna de l’sacerdot procedia d’alguna cosa que havia trobat a l’aixecar la llosa de l’antic altar. El primer a afirmar això va ser Noël Corbu, un industrial que en els anys quaranta de segle XX va acabar comprant -més o menys- les propietats de l’capellà a Casa Dénarnaud, la criada de Saunière, que ella havia heretat. Després de la mort d’aquesta en 1953, Corbu va decidir rendibilitzar la inversió i va muntar un petit hotel familiar a la fastuosa casa senyorial, la Vila Betània, que aquell capellà rural s’havia construït als voltants de l’església, al costat de la qual construiria la Torre Magdala.

Però el negoci no va ser un èxit. Per aquella època, el turisme havia decaigut i no hi havia res a oferir. “O potser hi ha alguna cosa que pot incentivar el personal”, devia pensar l’hostaler. Estava el misteri de la fortuna d’el capellà. I així comença la recerca d’un tresor que ens conduirà fins Maria Magdalena.

Com continua aquesta història? Què hi ha de cert en les històries que situen Maria Magdalena en aquestes terres?

RECORREGUT DIUMENGE 9 D’AGOST DE 2020

  • 09:00 Punt de trobada a hotel La Chaumière, de Quillan.
  • 10:00 Visita a el poble de Rennes-le-Château, amb conferència en una esplanada a càrrec de Carlos Mesa, sobre els misteris d’aquest pueblo. 
  • 11:00 Visita a l’església de Rennes-le-Château per conèixer tota la simbologia de la mateixa, la seva relació amb Maria Magdalena, el coneixement de l’dimoni Asmodeu com pica d’aigua beneïda, i la seva possible relació amb la societat martinista.Tens  més informació en aquest enllaç de  Wikipedia.
  •  12:00 Visita al museu de la vila, amb accés a la Torre Magdala, Villa Betania i els seus jardins. Accés a el museu no inclòs en el preu dels 40 €.
  • 13:30 Dinar a restaurant Le Jardins de Casa, amb taula reservada exclusivament per al nostre grup. Dinar a càrrec de cada comensal, no inclosa en el preu dels 40 €.
  • 15:00 Visita als banys termals salvatges (porta’t banyador, ja que l’aigua és calenta) de Rennes-les-Bains. Accés lliure.
  • 17:00 Visita a la zona on es troba l’estrany Butaca de el Diable, en una zona iniciàtica de Rennes-le-Bains. Accés lliure.
  • 18:30 Visita exterior a la tomba de Pontils, l’estranya tomba que apareix en el quadre “Els pastors a l’arcàdia” de Nicolás Poussin i que el mite modern va atribuir com a lloc d’enterrament de Maria Magdalena. Accés lliure.
  • 19:00 Fi de la ruta.               

Ruta Rennes-le-Château i Maria Magdalena sense transport,ni allotjament, per 40€ per persona

Ruta Rennes-le-Château i  Maria Magdalena amb transport inclós des de Barcelona, per 80€ per  persona .

Reservas al link: https://www.planetainsolito.es/tour/cataros-rennes-le-chateau/

share