L’empresa catalana Glifing signa un acord amb la Universitat de Santander de Bucaramanga a Colòmbia

  • El mètode Glifing per aprendre a llegir jugant i atendre dificultats de la lectura es troba a 19 països, entre ells Colòmbia, on va arribar el 2018.
  • L’acord signat amb la Universitat de Santander de Bucaramanga servirà per obtenir, amb el suport de la Universitat de Barcelona, ​​els barems de la població colombiana, com ja s’ha fet en altres països.
  • Glifing pot ser utilitzat en escoles, en gabinets psicopedagògics o de manera particular per millorar la competència lectora, només es necessita un ordinador o una tablet.

Barcelona, ​​25 de març de 2021. El mètode Glifing, que consisteix en un entrenament sistemàtic de la lectura a través d’un joc d’ordinador i que permet millorar la competència lectora a qui l’utilitza, està disponible a Colòmbia des de 2018. I aquest any, Glifing ha signat un acord de col·laboració amb la Universitat de Santander de Bucaramanga per dur a terme un projecte amb el qual obtenir els barems de la població colombiana, és a dir, les mesures del nivell lector dels alumnes del país, per tal d’ajustar el mètode a la seva situació específica.

El projecte està supervisat per la Universitat de Barcelona, ​​a través del catedràtic Juan Antonio Amador i de la doctora Virgínia Krieger. La Universitat de Barcelona va ser la primera universitat a donar suport en 2009 als estudis que van donar lloc a la creació de Glifing. Posteriorment, es van sumar altres universitats espanyoles, com la Universitat de Salamanca o la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i, més recentment, universitats de Llatinoamèrica, com la Universitat Nacional Autònoma d’Hondures, la UNAH. I podria ser que en breu s’impliquessin altres universitats colombianes, que estan coneixent Glifing, a hores d’ara, i es mostren interessades en el mètode.

Mentre la Universitat de Santander treballa en els barems, ja hi ha tres gabinets psicopedagògics colombians que utilitzen el mètode Glifing amb els seus alumnes, un d’ells des de fa gairebé tres anys. Com ha succeït en els altres 18 països que utilitzen Glifing, el mètode va arribar a ells i va començar a utilitzar-se, i poc a poc es van anar establint col·laboracions i realitzant els barems per adaptar Glifing als nivells reals de cada lloc.

Què és Glifing?

 El mètode Glifing va néixer per atendre els nens amb dificultats de lectura. Però l’èxit de la plataforma va demostrar, poc després, que és òptim per a tots els nens en edat d’aprendre a llegir, ja que permet detectar problemes de lectura des de l’inici, abans que el nen comenci a tenir fracàs escolar.

L’entrenament es realitza amb un ordinador o tauleta, fent de la lectura un joc. Dedicant entre 15-20 minuts, durant quatre sessions a la setmana, el nen treballa amb Glifing la seva capacitat lectora mentre juga. El programa permet treballar, a més, habilitats cognitives com la memòria, l’atenció, així com la comprensió lectora.

El programa es converteix en una eina que dota les escoles de recursos per fomentar l’adquisició de competències bàsiques en lectura i escriptura. A més de treballar de forma directa amb els escolars amb dificultats lectores, ja sigui a les escoles, gabinets de reeducació, associacions, fundacions, hospitals…

Glifing va néixer a Barcelona (Espanya) en 2012 i l’èxit del mètode l’ha portat, en tot just 10 anys, a estar present a 19 països de tot el món, comptar amb el suport del món universitari de diversos llocs, com Hondures o Colòmbia i el reconeixement dels ministeris d’educació d’alguns països, com Espanya o Xile.

Per a més informació: http://www.glifing.com

 

share