MOBS, la startup que ven emocions i recolza als artistes

  • Els germans canaris Raquel i Andrés Hernández Schafhauser, des de Silicon Valley, i la catalana, Verónica Torras, a Barcelona han fundat la startup MOBS, que ofereix vídeos d’”art personalitzat” de diversos artistes per regalar.
  • MOBS té com a objectiu omplir el món d’emocions positives. I ho fa posant la tecnologia a disposició dels artistes perquè puguin arribar als seus fans d’una manera fàcil, propera i autèntica, al mateix temps que els ofereix una nova via d’ingressos.
  • Des del seu llançament, el passat 1 de setembre, un centenar d’artistes (músics, actors, mags, humoristes…) ja s’han mostrat interessats i estan creant els seus perfils, per oferir vídeos curts personalitzats, que creen des de casa seva. 

Barcelona, 11 de novembre de 2020. Entre moltes altres coses, recordarem 2020 per ser un any especialment difícil per a la cultura. Nombrosos projectes que s’enfocaven a l’oci i al món dels esdeveniments han hagut de pivotar i buscar noves opcions i per a MOBS no ha estat diferent. MOBS ha estat desenvolupant, des de fa tres anys, un projecte tecnològic de software de vídeo col·laboratiu, que en l’últim any s’havia centrat en el mercat de la celebració d’esdeveniments. Amb l’arribada de la pandèmia i la suspensió d’aquests, MOBS ha hagut de reinventar-se a gran velocitat per adaptar-se i seguir activa, i els seus fundadors, els germans canaris Raquel i Andrés Hernández Schafhauser, residents a Califòrnia, i la catalana, Verónica Torras, des de Barcelona, ​​han trobat una alternativa: oferir vídeos personalitzats d’un artista per regalar.

Els artistes tancats a casa i sense opció a retrobar-se amb els seus seguidors a teatres, sales i concerts, juntament amb la gran quantitat de contingut negatiu en les notícies va ser el que va inspirar a l’equip de MOBS en el seu nou objectiu: omplir el món d’emocions positives, alhora que s’estreny la relació entre la gent i els artistes, buscant noves maneres de connexió a través del seu art. Rebre un vídeo amb un missatge personalitzat i dedicat en exclusiva té un alt component emocional per a qui el rep i es converteix en un regal únic i molt original. Entre les possibilitats, per exemple, està sol·licitar una cançó composta especialment per a la persona a qui va dirigida el regal, un monòleg amb detalls personals, un truc de màgia o un conte personalitzat, dedicat i narrat per un contacontes…

A més, amb aquesta innovadora idea, els artistes poden generar una via alternativa d’ingressos que poden utilitzar per si mateixos (molts artistes s’estan quedant sense feina, a causa de la pandèmia, i expressen que MOBS és una gran iniciativa) o donar-ho a una causa social, dotant així a una ONG, per exemple, d’una font de finançament continuada.

Aquesta jove Start up no és la primera que ofereix aquest servei. Des 2018, hi ha un marketplace focalitzat en el mercat anglosaxó, que està tenint un gran èxit i no deixa de créixer. MOBS es dirigeix ​​a el mercat espanyol i llatí, i té com a objectiu convertir-se en la plataforma de referència per al públic i els artistes de parla hispana. No obstant això, a diferència d’empreses similars, MOBS no és una plataforma més de vídeo salutacions entre famosos i els seus fans, sinó que és un espai de creació d’art personalitzat, una plataforma per promocionar el talent de creadors i artistes no només de renom, sinó també emergents.

 La nova idea de MOBS va sorgir a l’abril i es va llançar al mercat al setembre. En aquests mesos, més d’un centenar d’artistes de disciplines diverses (actors, músics, mags, humoristes, contacontes…) s’han interessat per entrar a formar part de MOBS. Al voltant de 50 ja estan publicats a la web de MOBS. Alguns dels talents que estan destacant són els humoristes i monologuistes Ramón LSD (amb una sòlida trajectòria en teatres com a monologuista) i Borja Nicolau (un enginyer que ho ha deixat tot per fer-se comediant); les cantautores i compositores Bel (ha gravat el seu disc a l’estudi de Joaquín Sabina i ha col·laborat amb el cantautor espanyol Fran Fernández), Davi Lorenzo (ha treballat amb noms com Jennifer Lopez, Shakira o Ricky Martin) i Raquel Molina (amb àmplia experiència com a musicoterapeuta); i l’actor Pablo Monteagudo amb el seu personatge La Ogra que todo lo logra, conegut pel seu tema “Te borro del Feisbu (Facebook)”.

Una startup amb la essència de Silicon Valley

Mobs va ser fundada pels germans de Tenerife Raquel i Andrés Hernández Schafhauser des de Silicon Valley, a Califòrnia, on Andrés resideix des de fa 20 anys i Raquel, 8. Raquel, amb més de 10 anys d’experiència en vendes i desenvolupament de negoci, és la CEO de mobs i Andrés , ex-enginyer a Yahoo TIV i actualment enginyer en Netflix, és el director tecnològic. La seva mare, Erika Schafhauser, va ser una de les primeres enginyeres dones a IBM a Alemanya a la fi dels anys 60. El 1975 fundaria, al costat del seu marit, l’empresa CECALTE SL, que desenvolupava aplicacions a mida per al sector de l’hostaleria entre altres, així que l’herència tecnològica queda més que evident.

Verónica Torras, responsable de màrqueting i producte, és la tercera peça clau en MOBS, des de Barcelona. Verónica compta amb més de 15 anys de bagatge empresarial i 8 anys ensenyant tècniques de validació de el model de negoci a emprenedors. Va fundar la seva pròpia startup tecnològica B-wom (una app dedicada a la salut de la dona) que va ser notícia per aixecar 1 milió de dòlars de finançament al 2016. Verónica va començar a MOBS sent advisor, i recentment s’ha incorporat com a tercera cofundadora aportant al projecte tot el seu aprenentatge i bagatge emprenedor. L’equip fundador compta a més amb 4 advisors provinents de companyies de renom com GoPro, The Guardian i Grup Prisa, entre d’altres.

Per a més informació: https://themobsnation.com/

@themobsnation

 

share