Nova edició de MicroSensacions Teatrals, teatre en espais alternatius i a l’aire lliure

  • El Club de Tenis La Llobera de Cabrils acull els dies 25 i 26 de setembre una nova edició de MicroSensacions Teatrals, una sessió de petites peces teatrals per gaudir a l’aire lliure.
  • La bona acollida per part de públic i actors fa possible celebrar MicroSensacions Teatrals per tercera vegada aquest estiu, una proposta de 3 microteatres de 15 minuts representats davant un públic reduït (màxim 20 persones), ubicat en espais alternatius, com una pista de pàdel.
  • La darrera sessió va comptar també amb màgia, música i cinema. En aquesta ocasió, el programa inclou un espectacle de titelles eròtiques.

Barcelona, 17 de setembre de 2020. El passat mes de juliol, el Club de Tenis La Llobera de Cabrils (El Maresme), acollia el projecte pilot de MicroSensacions Teatrals, un format teatral que consisteix en la representació d’històries de curta durada (uns 10-15 minuts), en espais reduïts i no pensats originàriament per servir d’escenari (en aquesta ocasió a l’aire lliure), i amb molt poc públic (com a màxim 20 persones).

La inauguració del projecte estava prevista pel març, però la pandèmia va frenar la seva estrena i es va posposar al juliol, quan es va poder fer a l’aire lliure. I va ser tot un èxit, tant pels actors, que pujaven a un escenari després de més de sis mesos, i pel públic que podia gaudir de teatre a l’aire lliure amb una proposta insòlita.

Una pista de mini-futbito i una altra de pàdel es convertien en teatres improvisats a l’aire lliure, per gaudir de la cultura i les nits estivals en un espai atípic. I aquesta és la màgia de MicroSensacions: convertir qualsevol espai en un teatre.

Aquesta fórmula, a més, fa que el públic estigui molt a prop dels actors, mantenint gairebé contacte amb ells, sense la distància que dona un escenari, però mantenint les distàncies de seguretat que marca, actualment, el protocol sanitari. Actor i espectador es veuen i se senten d’una manera diferent. Aquesta proximitat genera una energia molt especial durant la funció.

El Club de Tenis La Llobera de Cabrils (C/Pollancres, 15, Cabrils, El Maresme) es va afegir al projecte des de l’inici. Els seus espais (vestuaris, gimnàs, pistes de pàdel, piscina…) es van convertir per art de màgia en racons per ser transformats en escenaris teatrals. I així va ser. Aprofitant l’estiu i per tal d’afavorir les mesures contra la Covid, MicroSensacions Teatrals ha ofert sessions d’espectacles a l’aire lliure en una barreja de microteatre i teatre al carrer. I, abans que el clima ens ho impedeixi, s’ha programat una darrera sessió a l’aire lliure pels propers 25 i 26 de setembre.

Es podran veure tres petites peces teatrals diferents. Cada una d’elles es representarà quatre vegades i cada espectador podrà escollir quines vol veure. Els espectacles seleccionats són “Un cuento Xino” de Thaís Buforn, dirigida per Bernat Muñoz i interpretada per Marina Durán i Thaís Buforn; “Duérmete niño” dirigida per Neus Suñé i interpretada per Xavi Alvarez i Anna Prats; i “Entre Ve(r)sos” un espectacle de titelles eròtiques, realitzat i interpretat per Sonia Sobrino.

MicroSensacions Teatrals

MicroSensacions Teatrals proposa utilitzar i gestionar espais que no tenen res a veure amb un teatre, com podrien ser un poliesportiu, un museu, un centre d’estètica, un hotel… per representar petites peces teatrals amb necessitats escenogràfiques mínimes, perfectament adaptables als espais disponibles, ja sigui un vestuari, un gimnàs, una habitació d’hotel, o un raconet acollidor d’un museu o de qualsevol altre espai. O, com en el cas actual, a l’aire lliure, en una pista de pàdel.

Aquesta proposta, organitzada per Símgraf i ComunicAcció, prioritza les sensacions d’actors i públic, ambdós fora del seu espai natural, per sobre de l’estètica més acurada que normalment requereix un espectacle a l’ús. No es tracta, doncs, de tenir la millor escenografia i una il·luminació perfectes, sinó jugar a ser part d’allò que està passant i que no es tornarà a repetir, perquè el teatre sempre és diferent i perquè les emocions que es generin en aquest petit univers, que durant 15 minuts crearà MicroSensacions Teatrals, mai tornaran a ser les mateixes.

Més informació: MicroSensacions Teatrals

share