Sol, platja i lectura per passar l’estiu

  • Llegir jugant és un bon pla per l’estiu i l’app ReadUp by Glifing converteix la lectura en un joc de butxaca. 
  • Aquest agost pot ser un bon moment per fer diagnòstic i descobrir què hi ha més enllà del fracàs escolar i el lecturòmetre de Glifing ajuda a determinar quin és el nivell de lectura dels infants.
  • Glifing permet practicar la lectura jugant, mentre detecta i combat possibles problemes lectors, com la dislèxia, mitjançant jocs d’ordinador. 

Barcelona, 3 d’agost de 2021. En ple estiu i amb l’arribada de l’agost tenim encara per endavant un llarg període en que els nens han de descansar, gaudir, jugar, sense descuidar destinar un espai del seu temps a realitzar determinades tasques que mantinguin actiu el seu intel·lecte. Llegir jugant pot ser un bon pla per passar l’estiu.

Glifing va crear, recentment, el Lecturòmetre que permet, mitjançant unes proves de lectura que es fan online des de casa, determinar, de manera orientativa, el nivell lector de cada alumne i detectar si existeixen possibles problemes lectors o de comprensió lectora. Les dificultats lectores provoquen el 80% dels trastorns d’aprenentatge i són la causa del 60% dels casos de fracàs escolar. Llegir jugant, com permeten el mètode Glifing o la seva app ReadUp by Glifing, pot ser una bona manera d’introduir els infants en el món de la lectura, a més de prevenir possibles problemes futurs.

Glifing convida a fer servir el seu entorn DEMO que permet a les famílies veure i provar la plataforma, jugant diferents sessions d’entrenament i comprovar així com pot beneficiar en els progressos lectors.

La DEMO és una mostra de les més de 3000 sessions que ofereix Glifing per treballar la lectura i les habilitats que l’envolten. Comença amb una primera sessió que situa a l’entrenat en la seva edat lectora i defineix el seu perfil lector. Aquesta és una de les claus de la personalització del camí d’aprenentatge, que respectarà el punt de partida i el ritme d’evolució de cada entrenat. L’entrenat escull el curs escolar i el tipus de sessió que vol veure: automatització de la lectura, comprensió lectora o ortografia.

Què és Glifing?

Glifing és un mètode innovador d’aprenentatge i entrenament de la lectura. El seu objectiu principal és vehicular l’automatització dels processos lectors, perquè la lectura esdevingui fluïda, correcta i comprensiva. Dins el paradigma científic de la plasticitat cerebral, el Mètode Glifing entrena les habilitats lectores de manera lúdica i eficaç, aconseguint des de les micro estratègies de descodificació fins a les macro estratègies de comprensió lectora. Glifing ha estat desenvolupat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i està basat en l’evidència científica. Glifing s’aplica a través de professionals (reeducació lectora), a l’escola (aprenentatge de la lectura) i directament a les famílies (entrenament lector).

L’entrenament es realitza amb un ordinador o tauleta, fent de la lectura un joc. Dedicant entre 15-20 minuts, durant quatre sessions a la setmana, el nen treballa amb Glifing la seva capacitat lectora mentre juga. El programa permet treballar, a més, habilitats cognitives com la memòria, l’atenció, així com la comprensió lectora.

Glifing va veure reconegut el seu treball al rebre el segell de PIME INNOVADORA el 2020, un reconeixement, per part del ministeri, que avala el fet que Glifing està innovant en tecnologia aplicada a l’educació.

 Per a més informació: http://www.glifing.com

 

share