Thomas Lang i Carlos Garcia de Dios s’emporten els Trofeus Torretes de fotografia i de curtmetratge a Estats Units.

  • El vietnamita resident a Texas (USA), Thomas Lang, i el gallec, Carlos Garcia de Dios, que viu a Brooklyn, Nova York (USA), han estat els guanyadors dels Trofeus Torretes de fotografia i curtmetratge, respectivament.
  • 113 premis de fotografia i 12 guardons de cinema van ser lliurats ahir en l’acte de cloenda i lliuraments de premis del catorzè FESTIMATGE.
  • La gala, presentada per l’actriu Rosa Serra, va destacar pel gran nombre de premiats internacionals, molts dels quals no van poder recollir el seu guardó personalment.

Calella (El Maresme), 29 d’abril de 2019. El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella 2019 va celebrar ahir diumenge el seu acte de cloenda i lliurament de premis dels Trofeus Torretes de Fotografia i de Curtmetratge.

El caràcter cada cop més internacional del festival va ser un dels elements als quals es van referir el Sr. Xavier Rigola, president de Foto-Film Calella, entitat organitzadora del Festival, i la Sra. Montserrat Candini, alcaldessa de Calella, en els seus parlaments de clausura. I és que el fet que els dos màxims guardons del festival, el Premis d’Honor dels Trofeus Torretes de fotografia i de curtmetratges hagin anat a parar a dues persones que resideixen a EEUU és una clara demostració del prestigi internacional que té el FESTIMATGE, que atreu una gran participació d’autors de tot el món.

El fotògraf vietnamita Thomas Lang, que viu a Texas (USA) des de fa més de 40 anys, ha estat el guanyador del Premi d’Honor del Trofeu Torretes de Fotografia, guardonat amb el Trofeu Torretes corresponent, més 500€ i una setmana d’estada a Calella, que Lang, amb la seva dona, ha aprofitat per gaudir durant els darrers dies i recollir així el seu trofeu.

En acabar la gala va demanar visitar Les Torretes reals de Calella (El Maresme) que inspiren el Trofeu.

Per la seva banda, el gallec Carlos Garcia de Dios, nascut a la Corunya, però que viu a Brooklyn (Nova York) on va iniciar la seva carrera cinematogràfica, ha estat el guanyador del Premi d’Honor del Trofeu Torretes de Curtmetratge, amb el seu curt “Subway”. Garcia de Dios no va poder desplaçar-se a Calella i va ser l’actor Miguel Àngel González, que va participar en el curt “Matador on the road”, guanyador al premi a la millor fotografia del FESTIMATGE 2012, feta també per Carlos Garcia de Dios.

Altres premis dels Trofeus Torretes 2019 han anat a parar a autors d’altres països, i és que més de 50 països de tot el món estaven representats en l’edició d’enguany. Aquest fet fa que molts dels premiats no puguin assistir a la gala de lliurament de premis. Tot i així, durant la gala es va poder gaudir de totes les fotografies guanyadores, així com d’un tràiler de cada un dels curts guardonats i es va projectar el curt guanyador del Trofeu Torretes de Curtmetratges “Subway”.

El FESTIMATGE, únic al món

El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge, ja sigui fixa en moviment, moderna i antiga, en color o en blanc i negre. Calella esdevé la ciutat de la imatge durant el mes de abril.

Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 46a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que compta amb 43 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, que compleix 25 anys de vida. I, per celebrar-ho, es recupera la mítica Nit Golfa del FESTIMATGE en la que es podran gaudir alguns dels curtmetratges més emblemàtics que han passat pel festival.

Fa catorze anys, els membres de Foto-Film Calella, entitat organitzadora del FESTIMATGE, van decidir ajuntar els tres certàmens per fer un gran festival de la imatge. Un projecte ambiciós, fet amb el caliu d’un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella.

#festimatge19

@festimatgecalella

www.facebook.com/festimatge

www.twiter.com/festimatge)

Per a més informació: www.festimatge.org

Programa d’activitats del FESTIMATGE: http://www.festimatge.org/index_ant.html

share