Més de 50 països de tot el món representats al FESTIMATGE 2019.

  • El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella compta amb una àmplia participació internacional en tots els seus certàmens de fotografia, curtmetratges i cinema 9,5mm.
  • El proper cap de setmana se celebra la 46a Trobada Internacional de Cinema 9,5mm, una de les poques trobades d’aquest format que queden al món i que comptarà amb el Mercat del Col·leccionista de cinema i una projecció de cinema còmic antic amb acompanyament de piano en directe.

Calella (El Maresme), 24 d’abril de 2019. El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella celebra enguany la seva catorzena edició, entre el 6 i el 28 d’abril. La participació internacional és cada cop més elevada. A banda de la celebració de la 46 Trobada Internacional de Cinema 9,5mm, que reuneix participants de diversos països europeus en una de les poques trobades d’aquest emblemàtic format cinematogràfic que queden al món, els Trofeus Torretes de Fotografia i Curtmetratge atreuen cada any una major participació internacional.

El Trofeu Torretes de fotografia ha rebut 3263 fotografies, de 288 autors, provinents de 45 països diferents, països tan diversos com Bangladesh, Malàisia, Macau, República de Corea, Oman, Vietnam, Xile, Perú, Canadà, EEUU, diferents països europeus… Per la seva banda, en el Trofeu Torretes de curtmetratges hi participen  892 curts, d’autors de 31 països diferents, com Polònia, Estònia, Croàcia, Xina, Corea del Sud, Iraq, Veneçuela, Argentina, Perú, Japó, Corea del Sud, Taiwan, Marroc, Canadà, Estats Units… entre els que cal destacar la participació de 5 escoles de cinema: Escuela de Cine de Málaga; ECAM, Escuela de Cine de Madrid; Escola de Cinema de Barcelona; ESCAC, Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya; École du Cinema ESRA de França.

Les fotografies guanyadores dels guardons del festival, 112 en total, es poden veure en una de les exposicions de la Fàbrica Llobet. Pel que fa als curtmetratges, a banda dels 12 curts premiats, un centenar de treballs seleccionats es podran veure durant al festival a diferents espais de projecció (Espai Caixa, Sala Mozart, Biblioteca, Cafeteria “La Tetera”…). La distància dels països a on es troben molts dels guardonats fa que diumenge 28 d’abril, en l’acte de clausura i lliurament de premis, no tots puguin estar presents.

Entre els actes previstos per al cap de setmana, destaca la celebració del Mercat del Col·leccionista de cinema, que tindrà lloc dissabte al matí a l’Hotel Bernat II, i a on es poden trobar màquines, pel·lícules, cartells, llibres i articles relacionats amb el cinema antic per a que tothom que ho desitgi pugui adquirir un objecte per engrandir la seva col·lecció o trobar la peça que li manca o que cal renovar en aquell aparell tan antic com estimat; i la mostra de cinema en 9,5mm, que inclou una projecció de cinema còmic antic amb acompanyament de piano en directe, per recordar una altra època.

FESTIMATGE, únic al món

El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge, ja sigui fixa en moviment, moderna i antiga, en color o en blanc i negre. Calella esdevé la ciutat de la imatge durant el mes de abril.

Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 46a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que compta amb 43 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, que compleix 25 anys de vida. I, per celebrar-ho, es recupera la mítica Nit Golfa del FESTIMATGE en la que es podran gaudir alguns dels curtmetratges més emblemàtics que han passat pel festival.

Fa catorze anys, els membres de Foto-Film Calella, entitat organitzadora del FESTIMATGE, van decidir ajuntar els tres certàmens per fer un gran festival de la imatge. Un projecte ambiciós, fet amb el caliu d’un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella.

#festimatge19

@festimatgecalella

www.facebook.com/festimatge

www.twiter.com/festimatge)

Per a més informació: www.festimatge.org

Programa d’activitats del FESTIMATGE:

http://www.festimatge.org/programa_festimatge_2019.pdf

share