El FESTIMATGE 2019 ultima els preparatius

  • El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella arriba a la seva XIV edició, que enguany se celebra del 6 al 28 d’abril, omplint novament el municipi de cinema i fotografia.
  • Els Trofeus Torretes de fotografia i curtmetratge han rebut 3263 fotografies i 892 curts, respectivament, una selecció dels quals es podran veure durant al festival.
  • Enguany el Trofeu Torretes de Curtmetratges celebra els 25 anys i ho fa recuperant la mítica Nit Golfa del FESTIMATGE, en la que es podran veure alguns dels treballs més emblemàtics d’aquests 25 anys de concurs de curtmetratges.

 Calella (El Maresme), 25 de març de 2019. El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella està perfilant els preparatius de la seva XIV edició, que s’inaugura el proper 6 d’abril i es podrà visitar fins al 28 del mateix mes. 23 exposicions de fotografia, més de 100 curtmetratges de ficció, animació i documentals , 2 tallers de fotografia, el Mercat del Col·leccionista, Mostra de cinema 9,5mm, sessió de cinema còmic amb acompanyament de piano en directe… són algunes de les propostes que ofereix el FESTIMATGE d’enguany.

El FESTIMATGE comença el dia 6 d’abril a les 21 hores, amb la inauguració del festival que se celebra a l’Ajuntament Vell. En l’acte, presidit pel president de Foto-Film Calella, Sr. Xavier Rigola, i l’alcaldessa de Calella, Sra. Montserrat Candini, es fa la presentació de totes les activitats que es podran gaudir durant el festival. I, a continuació, es duu a terme la primera de les activitats del FESTIMATGE, la inauguració de l’exposició “Trópico de Cáncer” de Juan Manuel Díaz Burgos, que s’exposa a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell i que es podrà visitar durant tot el mes de abril.

El FESTIMATGE és únic al món. El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge, ja sigui fixa en moviment, moderna i antiga, en color o en blanc i negre. Calella esdevé la ciutat de la imatge durant el mes de abril.

Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 46a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que compta amb 43 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, que compleix 25 anys de vida. I, per celebrar-ho, es recupera la mítica Nit Golfa del FESTIMATGE en la que es podran gaudir alguns dels curtmetratges més emblemàtics que han passat pel festival.

Fa catorze anys, els membres de Foto-Film Calella, entitat organitzadora del FESTIMATGE, van decidir ajuntar els tres certàmens per fer un gran festival de la imatge. Un projecte ambiciós, fet amb el caliu d’un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella.

Un festival amb caràcter internacional

Tot i ser un Festival aparentment local, el FESTIMATGE té un caràcter singular que li fa travessar fronteres, convertint-se en un promotor del municipi, en un referent per la imatge i en un punt de trobada per a professionals i aficionats a la fotografia i al cinema, que arriben de tot el món.

El FESTIMATGE rep una gran majoria de les seves propostes de fora del país. Els participants al Trofeu Torretes de Fotografia d’enguany provenen de 45 països diferents, tan diversos com Bangladesh, Malàisia, Macau, República de korea, Oman, Vietnam, Xile, Perú, Canadà, EEUU i diversos països europeus…

Pel que fa al Trofeu Torretes de Curtmetratges, els participants d’aquest any són originaris de 31 països diferents, com Polònia, Estònia, Croàcia, Xina, Corea del Sud, Iraq, Veneçuela, Argentina, Perú, Japó, Corea del Sud, Taiwan, Marroc, Canadà, Estats Units… I cal destacar la participació de 5 escoles de cinema: Escuela de Cine de Málaga; ECAM, Escuela de Cine de Madrid; Escola de Cinema de Barcelona; ESCAC, Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya; École du Cinema ESRA de França.

 Per la seva banda, els participants a la Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm arriben de diversos països europeus.

El FESTIMATGE 2019

Entre les novetats de l’edició d’enguany, destaca la recuperació de la mítica Nit Golfa del FESTIMATGE que, en edicions anteriors va oferir sessions de Cinema Eròtic antic, Nits de Carnaval de Venècia o Nits de circ. Enguany, torna al festival per celebrar els 25 anys del Trofeu Torretes de Curtmetratges, oferint la projecció d’alguns dels curtmetratges més emblemàtics que han passat pel festival, algun d’ells premiats o seleccionats als premis Goya o els Gaudí.

La segona novetat important és la instal·lació d’una nova il·luminació per a les exposicions de la Fàbrica Llobet, un espai de 1.000m2, que acull una vintena d’exposicions. La nova il·luminació està formada per 300 bombetes, distribuïdes en 6 estructures per a cada plafó que es troba a l’espai, amb al qual es vol augmentar la qualitat de les exposicions per tal de poder gaudir encara més de l’art fotogràfic que s’hi exposa.

Enguany, el carnet de fidelitat del FESTIMATGE, que és gratuït i dona l’oportunitat als assistents a les activitats del festival de guanyar una nit per a dues persones a un Vilar Rural per gentilesa de SERHS, es podrà aconseguir a diferents punts de la ciutat de Barcelona, com L’Auditori, el CCCB, el Mercat de les Flors o la Filmoteca, entre d’altres. Amb aquesta iniciativa, es vol augmentar el nombre de visitants que participen en les a activitats també entre setmana.

I continua el Concurs a Instagram que premia la millor fotografia relacionada amb el FESTIMATGE. Entre el 6 d’abril (moment de la inauguració del FESTIMATGE) i el 27 d’abril a les 24 hores, un cop finalitzi la Nit Golfa, es poden fer i enviar tantes fotografies com es desitgi. Durant l’acte de cloenda del 28 d’abril, es donarà a conèixer la fotografía guanyadora, que rebrà una nit per a dues persones a un Vilar Rural.

#festimatge19

@festimatgecalella

www.facebook.com/festimatge

www.twiter.com/festimatge)

Per a més informació: www.festimatge.org

Programa d’activitats del FESTIMATGE:

http://www.festimatge.org/programa_festimatge_2019.pdf

 

share