Presentació de Glifing a la Facultat d’Educació de la Universidad Pontificia de Salamanca

  • Glifing serà present, del 26 al 28 de març, a la fira StartUp Olé organitzada per la Universitat de Salamanca.
  • En el marc de la fira, Montserrat Garcia farà una presentació del Mètode Glifing a la Facultat d’Educació de la Universitat Pontifícia de Salamanca. 
  • Glifing participarà també en una jornada sobre les dificultats de la lectura i les possibles solucions, juntament amb professors de la Universitat de Salamanca i de la Universitat Pontifícia de Salamanca.

Barcelona, 20 de març de 2019. El mètode Glifing, que consisteix en un entrenament sistemàtic de la lectura a través d’un programa d’ordinador en format lúdic, que atén a tots els nens en edat d’aprendre a llegir i que, a més a més, permet adquirir fluïdesa a persones que pateixen dificultats lectores, tindrà un estand a la cinquena edició de la fira StartUp Olé, que se celebra a Salamanca del 26 al 28 de març.

La fira StartUp Olé (http://startupole.eu/) està organitzada per la Universitat de Salamanca, i compta amb el suport de Startup Europe i la Comissió Europea. És un dels esdeveniments tecnològics amb més projecció a Europa i una plataforma clau per connectar ecosistemes europeus i internacionals. En l’edició de l’any passat, es van rebre més de 30.000 assistents a la recerca de trobar sinèrgies dins l’àmbit de l’emprenedoria i les startups.

En el marc de la fira se celebra la Jornada “Dificultats de lectura? Parlem de solucions”, que tindrà lloc el dia 27 de març a la tarda al Centre Municipal Luis Vives de Salamanca, en la qual participen Montserrat Garcia, psicòloga especialista en detecció i tractament de les dificultats de lectura, i creadora i directora de Glifing; i els professors Mercedes I. Rueda de la Universitat de Salamanca, directora de la UADLE (Unitat d’Atenció a les Dificultats en l’Aprenentatge de la Lectura i Escriptura en la USAL), i Manuel Rodríguez de la Facultat d’Educació de la Universitat Pontifícia de Salamanca, responsable del departament de tractament i rehabilitació de FundaNeed.

Per altra banda, el dimecres 27 a les 12 del migdia, Montserrat Garcia presentarà Glifing a la Facultat d’Educació de la Universitat Pontifícia de Salamanca, a fi de compartir amb els estudiants, professors i tothom que ho desitgi les aplicacions d’aquest mètode d’entrenament de la lectura.

Què és Glifing?

Glifing va néixer per atendre els nens amb dificultats de lectura. Però l’èxit de la plataforma va demostrar, poc després, que és òptim per a tots els nens en edat d’aprendre a llegir, ja que permet detectar problemes de lectura des de l’inici, abans que el nen comenci a tenir fracàs escolar.

L’entrenament es realitza amb un ordinador o tauleta, fent de la lectura un joc. Dedicant entre 15-20 minuts, durant quatre sessions a la setmana, l’infant treballa amb Glifing la seva capacitat lectora mentre juga. El programa permet treballar, a més a més, habilitats cognitives com la memòria, l’atenció, així com la comprensió lectora.

El programa es converteix en una eina que dota les escoles de recursos per fomentar l’adquisició de competències bàsiques en lectura i escriptura. A més de treballar de forma directa amb els escolars amb dificultats lectores.

Per a més informació: http://www.glifing.com

 

share