L’esdeveniment amb més fotògrafs per metre quadrat

  • El XIVè FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella ja ha donat el tret de sortida i permetrà gaudir de fotografia i cinema fins el 28 d’abril.
  • L’acte d’inauguració de les exposicions de fotografia del FESTIMATGE que s’exposen a la Fàbrica Llobet és, potser, un dels esdeveniments que aplega més fotògrafs inaugurant les seves exposicions al mateix temps.
  • Les inauguracions atreuen, no només els fotògrafs expositors, sinó també a nombrosos aficionats a la fotografia, que volen compartir aquest moment de concentració de talent fotogràfic.

Calella (El Maresme), 8 d’abril de 2019. El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella ja ha donat el tret de sortida. Ho va fer dissabte amb l’acte inaugural i la presentació de l’exposició principal “Trópico de Cáncer” de Juan Manuel Díaz Burgos, que es podrà visitar a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell fins el 28 d’abril.

L’acte d’inauguració de les exposicions de fotografia del FESTIMATGE que s’exposen a la Fàbrica Llobet és, potser, un dels esdeveniments que aplega més fotògrafs inaugurant les seves exposicions al mateix temps. La Fàbrica acull 22 exposicions d’autors diversos i temàtiques diferents, i quinze d’aquests autors hi van assistir a l’acte inaugural per presentar les seves exposicions. La peculiaritat d’aquest acte és que, banda dels fotògrafs que exposen, cada any, nombrosos fotògrafs es donen cita per conèixer les exposicions seleccionades en cada nova edició i compartir així la seva passió per la imatge fixa. En aquesta ocasió, 285 persones, entre aficionats a la fotografia, familiars i amics dels expositors es van reunir diumenge a la Fàbrica Llobet per celebrar la inauguració.

Cal destacar que la sala d’exposicions de la Fàbrica Llobet estrena un nou sistema d’il·luminació, format 300 bombetes, distribuïdes en 6 estructures per a cada plafó que es troba a l’espai, amb la qual es vol augmentar la qualitat de les exposicions per tal de poder gaudir encara més de l’art fotogràfic que s’hi exposa.

Comença un mes d’activitats de fotografia i cinema, activitats que es poden consultar a http://www.festimatge.org/programa_festimatge_2019.pdf. Les vinculades als curtmetratges arrenquen dijous amb la projecció de curtmetratges seleccionats en el 25è Trofeu Torretes de Curtmetratges, que se celebra a la cafeteria La Tetera de Calella (El Maresme).

FESTIMATGE, únic al món

 El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge, ja sigui fixa en moviment, moderna i antiga, en color o en blanc i negre. Calella esdevé la ciutat de la imatge durant el mes de abril.

Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 46a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que compta amb 43 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, que compleix 25 anys de vida. I, per celebrar-ho, es recupera la mítica Nit Golfa del FESTIMATGE en la que es podran gaudir alguns dels curtmetratges més emblemàtics que han passat pel festival.

Fa catorze anys, els membres de Foto-Film Calella, entitat organitzadora del FESTIMATGE, van decidir ajuntar els tres certàmens per fer un gran festival de la imatge. Un projecte ambiciós, fet amb el caliu d’un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella.

#festimatge19

@festimatgecalella

www.facebook.com/festimatge

www.twiter.com/festimatge)

Per a més informació: www.festimatge.org

Programa d’activitats del FESTIMATGE:

http://www.festimatge.org/programa_festimatge_2019.pdf

 

 

 

 

share