El fotògraf de Cartagena Díaz Burgos exposa a Barcelona

  • El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella (El Maresme) acull l’exposició “Trópico de Cáncer” del fotògraf de prestigi internacional Juan Manuel Díaz Burgos.
  • Altres 22 exposicions de fotografia, un centenar de curtmetratges, dos tallers i diverses activitats relacionades amb el cinema en 9,5mm es poden gaudir durant aquesta Setmana Santa i fins el 28 d’abril a Calella.

Calella (El Maresme), 17 d’abril de 2019. El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella reuneix 23 exposicions de fotografia, entre les que cal destacar l’exposició principal “Trópico de Cáncer” del fotògraf de Cartagena Juan Manuel Díaz Burgos, prestigiós fotògraf reconegut a nombrosos llocs de tot el món i guanyador, en tres ocasions, del Trofeu Torretes de fotografia, que se celebra anualment des de fa 43 anys, i que compta amb una gran participació. Aquest any s’han presentat més de 3.000 fotografies a concurs. Fa anys que Díaz de Burgos va deixar el tema dels concursos de fotografia i es dedica amb gran èxit a exposar el seu treball per tot el món. “Trópico de Cáncer” es podrà visitar a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell fins al 28 d’abril.

El FESTIMATGE ofereix, a més, altres 22 exposicions que s’exposen a la Fàbrica Llobet, i una d’elles en els aparadors dels comerços del municipi que celebra el festival, Calella.

 

El festival se celebra fins al 28 d’abril i la Setmana Santa es presenta com un bon moment per gaudir de les exposicions, projeccions de curtmetratges o el taller de fotografia “Retrat creatiu: del concepte a la il·luminació”, que es farà diumenge que ve 21 d’abril i que serà impartit per Raúl Guillamón.

FESTIMATGE, únic al món

 El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge, ja sigui fixa en moviment, moderna i antiga, en color o en blanc i negre. Calella esdevé la ciutat de la imatge durant el mes de abril.

Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 46a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que compta amb 43 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, que compleix 25 anys de vida. I, per celebrar-ho, es recupera la mítica Nit Golfa del FESTIMATGE en la que es podran gaudir alguns dels curtmetratges més emblemàtics que han passat pel festival.

Fa catorze anys, els membres de Foto-Film Calella, entitat organitzadora del FESTIMATGE, van decidir ajuntar els tres certàmens per fer un gran festival de la imatge. Un projecte ambiciós, fet amb el caliu d’un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella.

#festimatge19

@festimatgecalella

www.facebook.com/festimatge

www.twiter.com/festimatge)

Per a més informació: www.festimatge.org

Programa d’activitats del FESTIMATGE:

http://www.festimatge.org/programa_festimatge_2019.pdf

share