B-Resol: 2.000 clicks contra el bullying en un curs escolar

  • L’aplicació B-Resol, que es va utilitzar el passat curs 2017-18 en una trentena de centres educatius, va registrar 2.000 alertes de conflictes en adolescents durant el curs.
  • Un 15% d’aquests ‘clicks’ alertaven al professorat d’incidents greus que afectaven els seus alumnes, mentre que un 80% alertaven d’incidents lleus.

Barcelona, 13 de setembre de 2018. Després d’un curs acadèmic ajudant els centres educatius a detectar els conflictes que afecten l’alumnat, evitant-ne conseqüències majors, B-Resol celebra els 2.000 clicks contra els conflictes en l’adolescència. 2.000 clicks enregistrats en els 33 centres educatius que ja s’han decidit a treballar amb l’eina.

Cada click suposa un avís al professorat que hi ha alguna cosa que preocupa els nois i noies del centre: en un 80% dels casos parlem de conflictes lleus. Incidents que, detectats a temps a través de l’eina i amb una gestió relativament senzilla, no deriven en majors problemàtiques.

El 15% dels clicks, d’altra banda, alerta d’incidents greus: casos d’assetjament escolar, cyberbullying, trastorns alimentaris, abusos…, que, amb la gestió adient, podran intervenir-se de forma ràpida, atenent la víctima amb la sensibilitat necessària.

És, precisament, per facilitar aquesta intervenció ràpida i efectiva, que B-Resol compta amb acords de col·laboració amb organitzacions com l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia, i amb professionals de la mediació de conflictes, que resten a la disposició dels centres.

Només el 5% dels clicks correspon a missatges falsos, una xifra que sorprèn positivament els centres educatius i destaca la responsabilitat dels joves.

Cal destacar que un 80% dels clicks són realitzats per aquells nois que observen el conflicte i que, per tant, no en són víctimes directes. B-Resol trenca el silenci entre aquells que, fins ara, actuaven com a còmplices, majoritàriament per por o inseguretat.

La possibilitat de comunicar-se amb el centre de forma anònima i confidencial dóna veu a l’alumnat i trenca el silenci davant casos de conflicte.

De retruc, els joves que utilitzen l’aplicació prenen consciència de la importància de comunicar allò que els preocupa i, cada cop més, vencen la por a fer-ho de forma directa, parlant-ne personalment amb l’equip docent.

Més informació: https://bcnresol.com/

 

share