3.000 persones han visitat Ociodigital.net que, en només tres setmanes de funcionament, ofereix unes 1.000 activitats online gratuïtes.

  • 3.000 visitants, 8.000 visites i quasi 500 membres en el grup de Facebook és el balanç d’Ociodigital.net des que es va crear el 23 d’abril, fa només tres setmanes.
  • Activitats infantils com jocs, puzles, teatre i concerts familiars; i visites de realitat virtual 3D a altres punts del planeta i museus de mig món són el més vist durant aquest confinament, segons els creadors d’Ociodigital.net.
  • En només tres setmanes, net compta amb quasi un centenar de propostes que ofereixen al voltant d’un miler d’activitats.

Barcelona, 15 de maig de 2020. El passat 23 d’abril, aprofitant la celebració de Sant Jordi com a dia de la cultura per excel·lència, els periodistes Carlos Mesa i Marta Hernández, llançaven Ociodigital.net, un portal que reuneix tota mena de propostes en línia gratuïtes per a totes les edats i tots els gustos. Teatre, curtmetratges, visites virtuals, jocs digitals, cursos online, audiollibres, conferències en línia… tot hi té cabuda i està disponible, organitzat per categories i actualitzat diàriament, perquè cada dia es puguin trobar novetats.

Després de tres setmanes de funcionament, els responsables de la plataforma fan un balanç molt positiu de la mateixa i, gràcies al nombre de visites rebudes, unes 8.000 en només tres setmanes, han pogut valorar les dades estadístiques i saber què busquen els internautes i les persones confinades a casa amb motiu de la pandèmia, la qual cosa els hi permet, a més, que les noves propostes incorporades a diari, s’adaptin al més demandat.

El més buscat són les activitats infantils: puzles, jocs, curtmetratges d’animació, teatre i concerts familiars… Per al públic adult, el més interessant són les visites virtuals a les principals meravelles de món, com la tomba de Tutankamon o el Machu Picchu, a més de les visites virtuals a museus com el de Dalí, Sorolla o el Pushkin de Moscou. I és que, si es vol una experiència més immersiva, fins i tot des de casa, mitjançant les ulleres de realitat virtual de Google, les anomenades Google Cardboard, disponibles a partir de 5€, és possible introduir el nostre telèfon mòbil a aquest accessori i, en col·locar-lo a les ulleres, tenir una visió estereoscòpica 3D. Com el telèfon intel·ligent incorpora un giroscopi, en moure el cap, el que veiem gira al nostre voltant, donant una immersió total de l’entorn i proporcionant-nos la sensació d’estar presents a l’Amazones o al museu de Louvre, per posar uns exemples. També és possible construir-les fàcilment a casa i tenir una versió més senzilla, però igualment útil.

Les propostes culturals d’Ociodigital.net s’amplien dia a dia amb tot allò que el seu equip considera interessant. En només tres setmanes, el web inclou gairebé un centenar de propostes que ofereixen al voltant d’un miler d’activitats, ja que algunes propostes agrupen diverses opcions, com els viatges virtuals al voltant del món, on es poden visitar més de 350 llocs; la selecció de films de Charles Chaplin, que ofereix 65 de les seves pel·lícules; o les de jocs educatius o puzles, que ofereixen diverses i variades opcions.

A més, han creat una comunitat a Facebook, que ja compta amb gairebé 500 persones i els seus seguidors també recomanen les que consideren propostes digitals imprescindibles que tothom hauria de conèixer.

L’objectiu d’Ocio Digital no és tant ser els primers a oferir una proposta virtual innovadora, que hi seran, sinó esdevenir un lloc de referència on qualsevol persona s’hi pugui adreçar per trobar una activitat digital per passar una tarda de diumenge, o un dia o una nit qualsevol.

En només tres setmanes de vida, el web d’Ociodigital.net ha estat visitat per uns 3.000 usuaris, amb més de 8.000 visites totals. Com que unes de les activitats més visitades són les dirigides a públic infantil i familiar, en resposta a aquesta demanda, s’ha creat una categoria específica per a elles, activitats infantils, que agrupa les  diferents propostes de teatre, jocs, música… adreçades als més petits.

L’origen d’Ocio Digital

La idea d’Ociodigital.net neix del confinament a què el món s’ha vist obligat aquest 2020. La gran quantitat de propostes virtuals que han inundat les nostres vides amb l’objectiu de fer més amè el confinament ha deixat clar que l’oci digital i les propostes virtuals han arribat per quedar-s’hi.

Sembla clar que, tot i que, per descomptat, tornarem a sortir al carrer, tornarem a anar al teatre, al cinema, als Museus, a cursos i conferències, i a gaudir d’activitats amb amics, les propostes digitals estaran, a partir d’ara, més presents a les nostres vides.

Totes les propostes a: www.ociodigital.net

share