- Fa un temps, Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo i dislèxic, va regalar un petit vídeo a Glifing, recomanant el seu ús.
- Va ser arrel que l’escola Ramon Muntaner de Peralada (Girona) comencés a fer servir Glifing amb els seus alumnes en edat d’aprendre a llegir, com fan més de 200 escoles a tot el món.
- Aquests dies, les xarxes de Glifing recorden amb aquest vídeo al cantant, que va morir el passat mes de juny a causa d’un càncer que li havien diagnosticat al 2015.
Barcelona, 23 de setembre de 2020. El mètode Glifing, que consisteix en un entrenament sistemàtic de la lectura a través d’un programa d’ordinador que converteix la lectura en un joc, mentre el sistema avalua la capacitat i comprensió lectora de l’usuari, recorda aquests dies a les seves xarxes socials a Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo.
I ho fa amb un petit vídeo que el cantant, a qui havien diagnosticat dislèxia als 13 anys, va regalar a Glifing recomanant el seu ús, arrel que l’escola Ramon Muntaner de Peralada (Girona) comencés a fer servir Glifing amb els seus alumnes en edat d’aprendre a llegir. Destaca l’eficiència del mètode, ja que treballa la lectura de manera lúdica amb un joc d’ordinador, i demana a mares i pares que treballin Glifing amb els seus fills per ajudar-los amb la lectura.
En aquests moments hi ha més de 40.000 usuaris actius fent servir Glifing a tot el món. Uns 6.200 ho fan a través de gabinets psicopedagògics i al voltant de 34.600 són llicències actives a les més de 200 escoles que utilitzen el mètode Glifing amb els alumnes en edat d’aprendre a llegir, l’ús del qual permet, a més, detectar problemes de lectura des del primer moment.
Què és Glifing?
El mètode Glifing va néixer per atendre els nens amb dificultats de lectura. Però l’èxit de la plataforma va demostrar, poc després, que és òptim per a tots els nens en edat d’aprendre a llegir, ja que permet detectar problemes de lectura des de l’inici, abans que el nen comenci a tenir fracàs escolar.
L’entrenament es realitza amb un ordinador o tauleta, fent de la lectura un joc. Dedicant entre 15-20 minuts, durant quatre sessions a la setmana, el nen treballa amb Glifing la seva capacitat lectora mentre juga. El programa permet treballar, a més, habilitats cognitives com la memòria, l’atenció, així com la comprensió lectora.
El programa es converteix en una eina que dota les escoles de recursos per fomentar l’adquisició de competències bàsiques en lectura i escriptura. A més de treballar de forma directa amb els escolars amb dificultats lectores, ja sigui a les escoles, gabinets de reeducació, associacions, fundacions, hospitals…
Glifing va veure reconegut el seu treball, al mes d’abril, en rebre el segell de PIME INNOVADORA, un reconeixement, per part del ministeri, que avala el fet que Glifing està innovant en tecnologia aplicada a l’educació.
Per a més informació: http://www.glifing.com
Vídeo Pau Donés aquí.