- Glifing organitza del 10 al 14 de maig el 1r Congrés Online sobre l’aprenentatge lector, al qual ja s’han inscrit més de 700 persones, per parlar i debatre sobre l’aprenentatge de la lectura.
- Entrevistes a experts, vídeos testimonials, taules rodones… continguts diaris per seguir online i de manera asincrònica, per descobrir què hi ha darrere del procés d’aprenentatge de la lectura, un dels més grans reptes per al nostre cervell.
- El Congrés comptarà amb ponents d’Espanya, Argentina, Xile, Colòmbia o USA, del prestigi de David Bueno de la Universitat de Barcelona, Mercedes Roda de la Universitat de Salamanca o Florència Salvarezza de l’Institut de Neurologia Cognitiva de Buenos Aires.
Barcelona, 27 d’abril de 2021. Glifing organitza aquest congrés sobre l’aprenentatge de la lectura per analitzar, debatre i posar en valor aquest procés, aparentment senzill, com és aprendre a llegir. Procés que, en canvi, representa un gran repte per al cervell i que pot generar grans problemes acadèmics i emocionals quan el sistema neurològic no aconsegueix integrar-lo eficientment.
Glifing treballa, des de fa anys, amb la creació d’un mètode que ensenya a llegir, entrena la lectura i combat les dificultats lectores. I del 10 al 14 de maig, “Cor Lector, 1r Congrés Online sobre l’aprenentatge lector”, serà el lloc on aprofundir com la neurociència aporta llum sobre el cervell i la seva àmplia capacitat de millorar, d’aprendre i d’evolucionar. El congrés compta amb la participació de 17 experts en neurociència i entrenament lector que parlaran de cervell, de cor, de neuroplasticitat, de lectura i d’aprenentatge.
L’empresa catalana, present a 20 països de tot el món, organitza aquest congrés en línia en el qual participen ponents de diversos dels països en que es troba present. Professionals i experts d’Espanya, Argentina, Xile, Colòmbia o USA, com David Bueno de la Universitat de Barcelona, Mercedes Roda de la Universitat de Salamanca o Florència Salvarezza de l’Institut de Neurologia Cognitiva de Buenos Aires, compartiran els seus coneixements per donar llum sobre el tema i aclarir dubtes que puguin existir.
A més, el Congrés “Cor lector” comptarà amb testimonis de professionals i usuaris dels diversos països que compartiran la seva experiència personal i professional com a usuaris de Glifing.
El Congrés està dirigit a totes aquelles persones interessades en els processos d’aprenentatge en general i de la lectura en particular, així que pot ser d’especial interès per a docents i professionals de gabinets psicopedagògics, però també a famílies i estudiants de psicologia, pedagogia, magisteri i logopèdia, per exemple.
La inscripció al congrés és gratuïta, però contempla la possibilitat de fer un donatiu per Avesedari, associació amb la qual va néixer Glifing i que ofereix beques a famílies i institucions que atenen a infants amb necessitats educatives especials i en situació de vulnerabilitat social.
A dues setmanes del seu inici, ja hi ha inscrites més de 700 persones. Les inscripcions es poden realitzar aquí.
Dinàmica del Congrés
El Congrés es desenvoluparà de forma online. Diàriament es compartiran els continguts, classificats en tres grups: entrevistes a experts, vídeos testimonials i presentació de noves solucions pedagògiques, que els usuaris podran seguir en el moment més adequat per a ells, i que quedaran disponibles al web de Glifing, un cop finalitzat el Congrés.
Està previst realitzar en directe la inauguració i la cloenda, que estaran presidides per la creadora i directora de Glifing, Montserrat Garcia.
“Cor Lector” se celebra del 10 al 14 de maig, però és un congrés asincrònic, ja que no serà necessari seguir els horaris marcats i cada assistent podrà accedir als continguts al ritme que més li convingui.
Què és Glifing?
Glifing és un mètode innovador d’aprenentatge i entrenament de la lectura. El seu objectiu principal és vehicular l’automatització dels processos lectors, perquè la lectura esdevingui fluïda, correcta i comprensiva. Dins el paradigma científic de la plasticitat cerebral, el Mètode Glifing entrena les habilitats lectores de manera lúdica i eficaç, aconseguint des de les micro estratègies de descodificació fins a les macro estratègies de comprensió lectora. Glifing ha estat desenvolupat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i està basat en l’evidència científica.
Glifing s’aplica a través de professionals (reeducació lectora), a l’escola (aprenentatge de la lectura) i directament a les famílies (entrenament lector).
L’entrenament es realitza amb un ordinador o tauleta, fent de la lectura un joc. Dedicant entre 15-20 minuts, durant quatre sessions a la setmana, el nen treballa amb Glifing la seva capacitat lectora mentre juga. El programa permet treballar, a més, habilitats cognitives com la memòria, l’atenció, així com la comprensió lectora.
Glifing va veure reconegut el seu treball al rebre el segell de PIME INNOVADORA el 2020, un reconeixement, per part del ministeri, que avala el fet que Glifing està innovant en tecnologia aplicada a l’educació.
Més detalls sobre el congrés:
https://www.facebook.com/watch/?v=468365714495518
Inscripció i agenda:
https://www.glifing.com/landing-congreso-glifing-2021/#inscripcion
Per a més informació: http://www.glifing.com