“Cor Lector” arriba al cor dels participants i recapta 1.675 € per Avesedari

  • Glifing ha celebrat el seu primer congrés “Cor Lector”, el qual han seguit en directe o de manera asincrònica més de 2200 persones.
  • “Cor Lector, 1r Congrés Online sobre l’aprenentatge lector” ha permès parlar i debatre sobre l’aprenentatge de la lectura, un dels més grans reptes per al nostre cervell.
  • El Congrés, que ha comptat amb ponents tan prestigiosos com el neurocientífic David Bueno de la Universitat de Barcelona, o Anna López de la Utae de Sant Joan de Déu, ha rebut una alta valoració dels participants, que no han dubtat a manifestar la seva satisfacció.  

Barcelona, ​​8 de juny de 2021. Del 10 al 14 de maig s’ha celebrat “Cor Lector, 1r Congrés Online sobre l’aprenentatge lector”, organitzat per Glifing, en el qual es va analitzar, es va debatre i es va posar en valor aquest procés, aparentment senzill, com és aprendre a llegir. Procés que, en canvi, representa un gran repte per al cervell i que pot generar grans problemes acadèmics i emocionals quan el sistema neurològic no aconsegueix integrar-lo eficientment.

2.243 persones de 28 països diferents han participat en el congrés, que s’ha desenvolupat de forma online i asincrònica, i que durant els cinc dies de durada ha compartit continguts classificats en tres grups: entrevistes a experts, vídeos testimonials i presentació de noves solucions pedagògiques. Els inscrits disposen de tot el contingut obert fins al 14 de juny.

Argentina ha estat el país on s’han registrat més seguidors al Congrés, concretament 988, seguit d’Espanya amb 865 participants i ja més lluny Xile amb 174, Uruguai amb 30, Mèxic amb 26 o Perú amb 23.

El congrés ha comptat amb la participació de 17 experts en neurociència i lectura que han parlat de cervell, de cor, de neuroplasticitat i d’aprenentatge. Professionals i experts de Catalunya, Espanya, Argentina, Xile, Colòmbia o USA, com David Bueno de la Universitat de Barcelona (UB), ​​Mercedes Rueda de la Universitat de Salamanca o Florencia Salvarezza de l’Institut de Neurologia Cognitiva de Buenos Aires (INECO), van compartir els seus coneixements, a través d’entrevistes, debats i donant resposta als dubtes dels assistents que no van deixar de manifestar al llarg del Congrés la seva satisfacció pel desenvolupament del mateix i per la qualitat del seu contingut i els seus ponents.

Es van posar sobre la taula idees molt interessants com que “un cervell estressat no rendeix amb la mateixa eficàcia que un cervell tranquil” (David Bueno, UB). Es va parlar de la importància del diagnòstic per atendre les possibles dificultats de l’aprenentatge (Florencia Salvarezza, INECO), així com de la detecció precoç (Anna López, Sant Joan de Déu) i també de com els mestres han fet els deures i s’han format molt en els darrers anys, de manera que l’escola està molt més sensibilitzada i preparada per atendre l’aprenentatge de la lectura amb èxit.

Diferents escoles, gabinets professionals i famílies usuaris de Glifing varen expressar els seus testimonis, oferint una visió de 360º del que representen tant la normalitat com les dificultats en l’aprenentatge de la lectura i com les noves eines i metodologies faciliten i milloren el procés d’aprenentatge dels infants.

La inscripció al congrés era gratuïta, però contemplava la possibilitat de fer un donatiu per Avesedari, associació amb la qual va néixer Glifing i que ofereix beques a famílies i institucions que atenen a infants amb necessitats educatives especials i en situació de vulnerabilitat social. I els participants van demostrar la seva solidaritat, aportant pel projecte d’Avesedari la quantitat de 1.675 €.

Què és Glifing?

Glifing és un mètode innovador d’aprenentatge i entrenament de la lectura. El seu objectiu principal és vehicular l’automatització dels processos lectors, perquè la lectura esdevingui fluïda, correcta i comprensiva. Dins el paradigma científic de la plasticitat cerebral, el Mètode Glifing entrena les habilitats lectores de manera lúdica i eficaç, aconseguint des de les micro estratègies de descodificació fins a les macro estratègies de comprensió lectora. Glifing ha estat desenvolupat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i està basat en l’evidència científica. Glifing s’aplica a través de professionals (reeducació lectora), a l’escola (aprenentatge de la lectura) i directament a les famílies (entrenament lector).

 L’entrenament es realitza amb un ordinador o tauleta, fent de la lectura un joc. Dedicant entre 15-20 minuts, durant quatre sessions a la setmana, el nen treballa amb Glifing la seva capacitat lectora mentre juga. El programa permet treballar, a més, habilitats cognitives com la memòria, l’atenció, així com la comprensió lectora.

Glifing va veure reconegut el seu treball al rebre el segell de PIME INNOVADORA el 2020, un reconeixement, per part del ministeri, que avala el fet que Glifing està innovant en tecnologia aplicada a l’educació.

 Per a més informació: http://www.glifing.com

share