Glifing posa la seva tecnologia per llegir jugant, a l’abast de tothom amb l’alta gratuïta durant el confinament.

  • Amb l’objectiu que els infants continuïn la seva formació i que l’estada a casa sigui més lleugera, Glifing facilita l’accés al seu mètode per aprendre a llegir jugant.
  • Entre el 13 i el 31 de març, Glifing ofereix altes gratuïtes a la seva plataforma, per tal que els més petits continuïn el seu entrenament lector des de casa.
  • Ja sigui a través de les escoles, dels gabinets Glifing o de manera particular, tothom que ho vulgui pot fer servir el mètode Glifing: un joc que és molt més que un joc per practicar la lectura, i detectar i resoldre problemes lectors.

Barcelona, 20 de març de 2020. En un moment tan excepcional com el que estem vivint, calen mesures que facilitin i facin més lleugera la situació. És per això, que Glifing, pensant en les famílies i, sobretot, en els infants, ha decidit posar la seva metodologia, que consisteix en un entrenament sistemàtic de la lectura a través d’un ordinador, a l’abast de tothom, oferint altes gratuïtes a la seva plataforma entre el 13 i el 31 de març. Durant aquest període, els nous usuaris només hauran d’abonar el manteniment mensual, donat que, tot i el seu format lúdic, Glifing no és un joc, sinó que hi ha tot un equip de professionals al darrere, que avaluen i atenen als usuaris, altres que renoven i amplien constantment els diferents nivells i estadis d’aprenentatge, creant nous personatges i noves històries, i altres que vetllen perquè la plataforma estigui sempre operativa. El mètode Glifing està ajudant a milers de nens de tot el món a aprendre a llegir en llengua hispana i catalana.

L’ús de la plataforma requereix de l’acompanyament d’un tutor i/o d’un especialista que pugui fer el seguiment de l’avaluació professional que realitza el programa. És per això, que el mètode s’utilitza a través de gabinets psicopedagògics, d’escoles, d’associacions amb professionals acreditats… Durant aquests dies, de manera excepcional, l’alta al mètode estarà disponible gratuïtament per fer-se servir des de casa, però passat aquest temps, en cas de voler seguir amb l’entrenament, caldrà fer-ho a través del centre Glifing que es triï, per tal de garantir els resultats òptims que ofereix el mètode. De moment, per tal de facilitar l’ús de la plataforma des de casa durant aquests dies, Glifing ha preparat un vídeo tutorial per ensenyar a pares i mares a fer les avaluacions.

Glifing ha fet arribar un comunicat als seus centres Glifing, explicant la gratuïtat de les altes a la plataforma durant els propers dies. Gabinets psicopedagògics, escoles, associacions i entitats que utilitzen el mètode Glifing habitualment podran, durant aquests quinze dies, fer-ho accessible als seus usuaris des de casa, abonant únicament la quota de manteniment mensual.

Pel que fa als particulars, per poder utilitzar el mètode i gaudir de la promoció gratuïta de l’alta, mentre duri aquesta situació de confinament, fins el 31 de març, cal contactar amb hola@glifing.com per tal de rebre tota la informació, visitar la web www.glifing.com i/o consultar els gabinets Glifing que ofereixen el mateix servei.

Què és Glifing?

El mètode Glifing va néixer per atendre els nens amb dificultats de lectura. Però l’èxit de la plataforma va demostrar, poc després, que és òptim per a tots els nens en edat d’aprendre a llegir, ja que permet detectar problemes de lectura des de l’inici, abans que el nen comenci a tenir fracàs escolar. Glifing està pensat per a nens d’entre 6 i 9 anys, que estan en edat d’aprendre i refermar la seva lectura, així com per a persones de qualsevol edat amb problemes lectors, és a dir, que adolescents i adults també poden millorar la lectura amb un entrenament adequat.

L’entrenament es realitza amb un ordinador o tauleta, fent de la lectura un joc. Dedicant entre 15-20 minuts, durant quatre sessions a la setmana, l’infant treballa amb Glifing la seva capacitat lectora mentre juga.

Glifing treballa amb quatre estadis d’aprenentatge: ruta fonològica de la lectura, amb activitats que entrenen la descodificació, mitjançant la lectura de pseudoparaules; ruta lèxica de la lectura, amb activitats que entrenen el reconeixement de les paraules freqüents de forma global; memòria de treball, amb activitats de tipus memory, que milloren l’empremta fonològica i la memòria visual; i comprensió lectora, mitjançant preguntes sobre textos.

El programa es converteix en una eina que dota les escoles de recursos per fomentar l’adquisició de competències bàsiques en lectura i escriptura. A més de treballar de forma directa amb els escolars amb dificultats lectores, ja sigui a les escoles, gabinets de reeducació, associacions, fundacions, hospitals…

Recentment, Glifing, en col·laboració amb Pupgam Studios, han llençat l’aplicació ReadUp per a mòbil i tauleta, un joc per llegir de manera autònoma, basat en la metodologia Glifing, que  incideix en la fluïdesa i la comprensió lectores, i promou un ús educatiu dels dispositius mòbils amb una proposta exclusivament lúdica que converteix la lectura en un joc de butxaca.

Per a més informació: http://www.glifing.com

 

 

share