Dues startups, ges4t i MediticHealth, posen en marxa una campanya solidària de donació per material sanitari.

  • Els joves emprenedors Cesc i Toni Sierra de ges4t, associats amb MediticHealth, han encetat una campanya solidària per donar material sanitari als hospitals.
  • La campanya que han activat compta amb el suport de diferents hospitals, com el Josep Trueta o la Vall d’Hebron, a més de diferents empreses i particulars que aporten els seus donatius.
  • Es preveu que la primera comanda de material arribi al llarg d’aquesta setmana.

Barcelona, 14 d’abril de 2020. Com moltes empreses de tot el món, part de l’activitat de les startups  ges4t i MediticHealth s’ha vist afectada, degut a la situació que estem vivint. Els joves emprenedors que les encapçalen, els bessons Cesc i Toni Sierra de ges4t, associats amb MediticHealth, prenent consciència del moment, van decidir destinar els seus recursos a dur a terme una campanya solidària, #CoronaMillennial, per aconseguir i lliurar material de protecció sanitari als hospitals de Catalunya.

El primer que van fer, abans de posar en marxa la campanya, va ser contactar amb empreses proveïdores de material mèdic i paral·lelament amb l’Oriol Mitjà, metge investigador de l’Hospital Germans Trias, per saber quina és la necessitat principal a fer front. Després de plantejar-li la iniciativa, l’Oriol Mitjà els hi va dir que “com quasi tots els equips de sanitaris, el nostre també va molt just d’equips de protecció personal, que ens són molt necessaris per fer el seguiment dels malalts de COVID-19 i ens faria molt de servei l’accés a 300 equips“. L’objectiu ja estava clar: calia aconseguir material sanitari.

Seguidament, mentre, per una banda, es gestionaven els primers donatius i les primeres compres, per l’altra, es parlava amb responsables interns de diferents hospitals per tal de coordinar el lliurament del material que anirà arribant. En aquests moments, hi ha una primera comanda de material, que està de camí i que anirà destinat a l’Hospital Josep Trueta.

#CoronaMillennial

Els joves emprenedors que impulsen la campanya han creat una web per explicar la seva iniciativa i donar total transparència al projecte, https://coronamillennial.cat. A la web es poden veure les empreses que col·laboren amb la campanya, els hospitals i sanitaris i sanitàries que li donen suport, i es poden fer donatius per participar-hi.

Per tal de fer ressò de la campanya, han obert un compte a Instagram, i Cesc Sierra explica que “hem rebut missatges de gent que ens volen ajudar i estan fent ressò, de sanitaris demanant recursos i que participen sota l’etiqueta #CoronaMillennial”. A la web han creat l’apartat ‘confien en #CoronaMillennial’, on es poden veure les fotografies de les sanitàries i sanitaris que els hi donen suport.

#CoronaMillennial compta amb el suport de clubs Eurofitness i, gràcies als professionals de salut dels seus clubs, tothom que faci una donació, amb el mail justificant de la mateixa, rebrà un enllaç amb recomanacions d’Eurofitness per si es vol gaudir d’un confinament més saludable.

Entre els proveïdors amb els que estan contactant, destaca un distribuïdor important i competitiu, amb seu central a Nova Jersey i amb grans magatzems a diferents punts del continent Americà. També hi ha dos proveïdors asiàtics de renom dins al sector de la fabricació de productes sanitaris. La comanda que està en curs, en aquests moments, ve d’Àsia i està previst que arribi en al llarg d’aquesta setmana.

Col·laboracions enfront el Coronavirus

#CoronaMillennial no és l’única campanya solidària que s’ha engegat en les darreres setmanes. Diverses iniciatives tenen objectius semblants, dirigits a donar suport als hospitals, ja sigui aportant material sanitari o facilitant la investigació.

La campanya d’aquests joves emprenedors agafa com a àmbit d’actuació Catalunya (que no és poc), però han tingut alguna petició d’hospitals de fora del territori, com l’Hospital de Lleó, la qual cosa els ha portat a plantejar-se establir col·laboracions amb d’altres iniciatives, com Cooperavirus, un projecte de Galícia, que ja disposa d’una logística de distribució a nivell nacional, que els permet fer entregues immediates.

Sierra explica que “seguirem trucant a empreses que no han aturat la seva activitat i, per tant, no han vist disminuïts els seus recursos, per veure si poden col·laborar amb la nostra campanya solidària” i afegeix “i mirarem d’aconseguir el recolzament d’influencers i mitjans de comunicació, que ens ajudin a mostrar la transparència de la nostra iniciativa: modesta, però feta amb tota la il·lusió”.

Per a més informació: https://coronamillennial.cat/

https://www.instagram.com/coronamillennial/

 

 

share