Glifing participa en una sèrie de Jornades a Argentina i Uruguai.

  • L’equip de Glifing participa, fins al 6 de maig, a diferents jornades sobre neurociències i dificultats d’aprenentatge de la lectura a Argentina i Uruguai.
  • Montserrat Garcia, creadora i directora de Glifing, ha estat convidada a aquestes jornades juntament amb altres professionals de referència al país, així com diferents universitats.
  • El mètode Glifing consisteix en un programa d’ordinador en format lúdic per aprendre a llegir, i per detectar i tractar problemes de comprensió lectora, el que el fa molt atractiu tants per a nens com per a formadors.

Barcelona, 2 de maig de 2019. Des del 25 d’abril i fins al proper 6 de maig, diferents entitats, fundacions i/o empreses d’Argentina i Uruguai han organitzat diverses jornades sobre neurociències i dificultats d’aprenentatge de la lectura a les que la Montserrat Garcia, creadora i directora de Glifing, ha estat convidada a participar al costat d’altres professionals de referència al país, en el camp de la psicologia i les neurociències. En les diferents Jornades participen també diferents universitats d’Argentina i Uruguai.

Montserrat Garciaa, creadora i directora de Glifing, juntament amb part del seu equip de Barcelona, ​​així com de representants de les delegacions d’Argentina i Uruguai, participa en les jornades organitzades en diferents ciutats per tal de donar a conèixer a professionals de l’educació, la psicologia i totes les disciplines relacionades, com el mètode Glifing pot ajudar en el desenvolupament de les capacitats lectores, així com de comprensió, tant a nens en edat d’aprendre a llegir com a aquelles persones que necessiten adquirir fluïdesa o pateixen dificultats lectores.

 Les jornades tenen lloc en entitats i organitzacions tan diversos com Lazos EDAAT (Santa Fe), APL Rosario (Rosario), Fundación de Neuropsicología Clínica (Buenos Aires), Colegio Profesional de Psicopedagogos de Córdoba, Colegio Universitario IES (Córdoba), Fundación  Jean Sonet de la Universidad Católica de Córdoba, Ineco (Buenos Aires), Nedutec (Buenos Aires) que celebra la conferència en el marc de la V Jornada de Neurociència, Educació i Tecnologia. I a Uruguai per CIAC, ALAS i IDDI (en Bahía Blanca i en Sierra de la Ventana) i la Sociedad de Dislexia del Uruguay (Montevideo).

Algunes de les organitzacions responsables de les jornades, com la Fundació de Neuropsicologia Clínica o INECO, ambdues de Buenos Aires, ja utilitzen Glifing al seu dia a dia, per la qual cosa el seu objectiu és conèixer les novetats de Glifing i intercanviar experiències. En altres casos, Montserrat Garciaa, reflexionarà, al costat d’altres professionals de la psicologia i les neurociències, referents al país, sobre diferents aspectes de l’educació i l’aprenentatge, i com el mètode Glifing pot ajudar d’una forma lúdica en l’aprenentatge de la lectura i en el tractament de dificultats de comprensió lectora.

Per consultar totes les dates, es pot fer en el programa de jornades a Argentina i Uruguai.

Què és Glifing?

Glifing va néixer per atendre els nens amb dificultats de lectura. Però l’èxit de la plataforma va demostrar, poc després, que és òptim per a tots els nens en edat d’aprendre a llegir, ja que permet detectar problemes de lectura des de l’inici, abans que el nen comenci a tenir fracàs escolar.

L’entrenament es realitza amb un ordinador o tauleta, fent de la lectura un joc. Dedicant entre 15-20 minuts, durant quatre sessions a la setmana, l’infant treballa amb Glifing la seva capacitat lectora mentre juga. El programa permet treballar, a més a més, habilitats cognitives com la memòria, l’atenció, així com la comprensió lectora.

El programa es converteix en una eina que dota les escoles de recursos per fomentar l’adquisició de competències bàsiques en lectura i escriptura. A més de treballar de forma directa amb els escolars amb dificultats lectores.

Per a més informació: http://www.glifing.com

share